LAPTOP NELERE GÖRE ALINMALI?

LAPTOP NELERE GÖRE ALINMALI? 


Dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarla göre daha kulllanışlı ve avantajlı. Günümüzde bilgisayarı olmayan bilgisayar kullanmayan kalmadı.Peki bunlar güzel ama nelere göre bilgisayar almalıyız?

1) KARAR: Bilgisayarı niçin alıcaksınız öncelikle buna karar vericeksiniz.örnek oyun oynamak içinmi yoksa iş için mi? Eğerki oyun bilgisayarı almaya karar verdiyseniz.Kesinlikle MONSTER öneririm.
2)BÜTÇE:Bütçenizi kafanızda belirleyin. Benim önerdiğim fiyat aralığı 1300-2200 arası ideal bilgisayar bulabilirsiniz.
3)TEKNİK BİLGİ
a) İşlemci: İşlemci olarak bilinen en iyi markalar AMD ve İnteldir.Seçimimizi yaparken bu yönden yapmalıyız.İntel AMD ye göre daha sağlamdır.İşlemcinin yanması bozulması gibi sorunla karşılaşmazsınız.İşlemciniz (i7) olması iyi olucaktır.
b) Ekran Kartı: Ekran kartları işin tuzlu tarafıdır. Bilgisayarın en gerekli bileşenlerinden olduğu için mutlaka olması gerekir.Piyasadaki NVIDIA,TİTAN,AMD gibi iyi ekran kartları var.
Seçiminizi NVIDIA ve TİTAN üzerinden yapmanızı öneririm.
c) Ram: Ram diğer adıyla ana bellek artık 1GB 2GB ramler kalmadı.Bilgisayarınızın en az 4GB ram  ideal olarakta 8GB öneririm.
d) HDD: Bilgisayarınızın fotoğraf,video,film gibi aygıtları depolama yeridir.HDD en az 750 GB İdeal olarak ise 1T öneririm.
e) Isınma Sorunu: Laptoplarda ısınma sorunu çok fazladır.Bunun için çok hazla ısınan bilgisayar türlerini almanızı önermem.Eğer ki elinizde var ise güzel bir soğutucu alınız.Aksi taktirde sorunlar oluşabilir.
f) İşletim Sistemi: Bazı firmalar windows 8 gibi işletim sistemli satar.Bazıları ise Free-dos yani işletim sistemsiz.Bu maliyeti düşürmek amaçlı yapılan uygulamadır.
NOT: Bu yazdıklarıma göre bilgisayarınızı seçiniz.Fiyatı cebinize uysun.Sonuçta bilgisayar eğer oyun videoları gibi işlere atılmıyacaksanız 1300-2200 arası sizin için idealdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Bu Blogda Ara

Recommended

İlginizi Çekebilir

Son Yazılar

Pages